Yrittäjä

Yritystoimintaan lainaa ilman vakuuksia?

Varsinkin aloittavalla yrittäjällä voi olla vaikeuksia saada pankkilainaa, koska pankki vaatii lainalleen takuut. Normaalit lyhyet kulutusluotot ja pikavipit sopivat huonosti yritystoimintaan, jossa tuotto on odotettavissa pidemmällä aikajänteellä.

Finnvera

Suomalainen valtion omistama rahoituslaitos Finnvera tarjoaa lainarahoitusta yrityksen eri vaiheisiin: perustamiseen ja investointeihin, kasvuun ja kehittämiseen. Perustamisvaiheessa olevalle yrittäjälle Finnveran tuotteista kiinnostavimpia ovat pienlaina, naisyrittäjälaina ja yrittäjälaina, joka on tarkoitettu osakeyhtiön osakepääoman, avoimen yhtiön tai kommandiittiyhtiön yhtiöpanoksen maksamiseen tai korottamiseen sekä osakkeiden tai osuuksien ostamiseen. Pienlainaa ja naisyrittäjälainaa voi saada yhdessä tai useammassa erässä kuitenkin yhteensä enintään 35 000 euroa.

Yrittäjä voi Finnverasta saada rahoitusta ilman turvaavia vakuuksia.

Katso Finnveran rahoitusmahdollisuuksista osoitteessa http://www.finnvera.fi

Factoring-rahoitus

Factoring-rahoituksella tarkoitetaan yrityksen saatavien myymistä (siirtämistä) rahoitusyhtiölle. Factoring-rahoituksessa yritys saa välittömästi käyttöönsä osan (usein 80 %) myyntisaatavansa pääomasta. Loput summasta vähennettynä rahoitusyhtiön palkkiolla yritys saa, kun asiakas on maksanut laskun. Mikäli asikas ei maksa laskua, rahoitusyhtiö siirtää saatavan kokonaisuudessaan takaisin yritykselle.

Factoring-rahoitus antaa yritykselle välittömästi käyttöön suurimman osan kauppahinnasta, jolloin omia varoja ei sitoudu asiakkaiden luotottamiseen. Rahoitusyhtiö taas saa järjestelyssä antamalleen luotolle luotettavat vakuudet, kun luottomäärän ei anneta missään vaiheessa saavuttaa laskusaatavien yhteissummaan. Rahoitusmuotoa voidaan yrityksen kannalta pitää vaihtoehtona käteisalennusten tarjoamiselle. Factoring-rahoitus sopii tilanteeseen, jossa yrityksellä on käteisen rahan puute, mutta jonkin verran myyntisaatavia.

Factoring-rahoituksessa siirretään yleensä koko laskukanta rahoitusyhtiölle, jolloin kaikkiin lähetettäviin laskuihin aletaan rutiininomaisesti tekemään merkintä siirrosta ostajan maksusuojan saamisen ehkäisemiseksi.

Vertaislainaa: Fellow Finance

Pohjoismaiden suurin joukkorahoituspalvelu Fellow Finance myöntää rahoitusta nyt myös yrityksille:
– yritys voi saada lainaa 5.000 € – 1.000.000​ €
– voit saada yrityksellesi lainaa joustavasti ilman reaalivakuuksia nopeasti
– kiinteä lainakorko
– korko ja kulut kerrotaan sinulle selkeästi ja lainan voit maksaa takaisin ennenaikaisesti

Fellow Finance Oyj myöntää rahoitusta myös yksityishenkilöille. Sen omistajiin kuuluu muun muassa pörssiyhtiö Taaleri Oyj.

Lue lisää Fellow Financesta tästä linkistä.

Lue Fellow Financen lehdistötiedote PK-yrityksien uudesta rahoituskanavasta.


Suosituimmat hakusanat: