Suomen Pienlainayhdistys tutki: pankit eivät myönnä pieniä lainoja

Suomen Pienlainayhdistys teetti Taloustutkimuksella mystery shopping -tutkimuksen, jolla selviteltiin pankkien halukkuutta myöntää asiakkaalleen pieniä, lyhytaikaisia lainoja. Tutkimuksesta kävi ilmi, että yksikään kymmenestä tutkimuksessa mukana olleesta pankista ei myöntänyt hakijalle tämän pyytämää 200 euron lainaa. Syyt vaihtelivat, mutta lähtökohtaisesti lainasumma oli liian pieni ja lainan saaminen olisi suuremmallekin summalle kestänyt ainakin kaksi viikkoa kertoo Pienlainayhdistyksen toiminnanjohtaja Kari Kuusisto. TNS Gallupin teettämässä kyselyssä 72 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että kuluttajilla tulisi olla mahdollisuus saada lyhytaikaisia lainoja ilman vakuuksia, jos luottotiedot ovat kunnossa.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.